© 2019
CBS De Roerganger

 

Christelijke Basisschool
de Roerganger
Voormors 2

7468 HA ENTER

contact@bsderoerganger.nl

Tel: 0547 38 19 68

 

Volg ons op social media:

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

Terugblik

Aan het einde van een kalenderjaar is het een gewoonte om terug kijken op het (bijna) voorbije jaar.

Dit jaar was het in velerlei opzichten een gedenkwaardig jaar. En dan denk ik vooral aan het vele geweld wat plaats heeft gevonden: oorlogen in het Nabije Oosten; aanslagen ver weg (en daardoor soms minder in de aandacht…) en dichtbij. Aanslagen gepaard met extreem veel geweld. Als je die beelden weer voor de geest haalt: om verdrietig van te worden.

En ook de gevolgen daarvan: verwijdering tussen landen; wantrouwen in elkaar; angst voor wat er misschien nog komen gaat en de niet aflatende stroom vluchtelingen.

Een ver-van-mijn-bed-show??

Ik denk het niet!! Asielzoekers die een veilig heenkomen zoeken en gelukkig ook kunnen vinden. En tot in Enter toe. Naar mijn idee een plicht en ook een bewijs van naastenliefde!

Als school proberen wij ook ons steentje daaraan bij te dragen. Het goede doel van dit jaar is “Vluchtelingenwerk”. En dat doen we niet zomaar. Binnen school hebben we een meisje uit Syrie die ook de verschrikkingen heeft meegemaakt in Homs. Ik kan dan blij worden als ik zie hoe zij speelt met andere kinderen en weer heerlijk ontspannen kan lachen. He t zijn maar kleine dingen, maar wel met een enorme betekenis.

Ook op onze school kunnen we terugkijken op een mooi en succesvol jaar: het benoemen van een leerkracht; nieuwe ouders die uit overtuiging voor “de Roerganger” kiezen; ouders die de school helpen op velerlei terrein; kinderen die met plezier naar school gaan en ook al hebben ze de school verlaten vol trots hun rapport komen laten zien; etc.

En dat doet mij dan ‘vergeten’ alle maatregelen die ons bereiken vanuit het ministerie. Natuurlijk ook wel belangrijk, maar de kinderen zijn toch “waar we het voor doen”!

En ik hoop, dat we volgend jaar ons daar ook op kunnen blijven richten!

Ik wens u een mooie Kersttijd toe en voorspoedig en gezegend Nieuwjaar!!

Martin