© 2019
CBS De Roerganger

 

Christelijke Basisschool
de Roerganger
Voormors 2

7468 HA ENTER

contact@bsderoerganger.nl

Tel: 0547 38 19 68

 

Volg ons op social media:

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

Kleurrijk

Komende week staat Enter in het teken van de Enterse Dagen. Zeg maar één week die bol staat van de evenementen; versieringen; activiteiten; enz. voor jong en oud.

Toen ik acht jaar geleden daar voor het eerst over hoorde, dacht ik: Wat is dat nou? Inmiddels weet ik de inhoud en ook wat het voor de mensen van Enter betekent.

Het mooie van dit gebeuren vind ik de verbindende werking van de Enterse Dagen. Oud en jong werken volop samen om het wederom tot een succes te maken. Met veel plezier bekijk ik de filmpjes die een enthousiast team van jongeren elke keer weer op Facebook zet. En dan ben ik best een beetje ‘trots’ dat oud-leerlingen dat opgepakt hebben en zo hun steentje bijdragen aan zo’n mooi dorps gebeuren!

Het thema dit jaar is : “Kleurrijk Enter”. En dat ik ervaar ik ook zo. Het logo van ‘de Roerganger’ bestaat uit diverse kleuren. Voor mij is ‘kleurrijk’ een mengelmoes van zoveel ingrediënten: leeftijd; geslacht; achtergrond; identiteit; intelligentie; talent; creativiteit; cultuur; taal/streektaal; etc. En dat alles kom je tegen als je de school inloopt.

Maar in het dorp zie je dat ook allemaal terug en Entenaren willen dat komende week ook graag aan de ‘buitenwereld’ tonen. Elke buurt doet dat op haar/zijn eigen wijze. Ook de school maakt onderdeel uit van een enthousiaste buurt. En er wordt dan ook aan ons gedacht: we kiezen een thema wat mooi bij de Roergangerkinderen past: sprookjes.

Ook de kinderen kijken naar deze week uit. Het enthousiasme van hun ouders heeft ook hen te pakken. En dat is niet verwonderlijk.

En dan nog de vooruitzichten van een tropische week: de kleur rood zal vast overheersen.

Ik ben benieuwd naar alle buurten en hoe creatief zij weer te werk zijn gegaan!!

Ik wens alle Entenaren een Kleurrijke week en….

Volle wille!!

 

Martin